Довічне загрожує російському військовому, який “для розваги” наказав розстрілювати цивільні авто на Київщині

Дата: 31 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо командира 3 роти 106 парашутно-десантної дивізії ЗС РФ, якому закидають порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством. 

Про це розповіли у ДБР. 

Детективи імені підозрюваного не приховують – це капітан Павло Бабаліч

Саме він, як вважають вони, торік зайняв ділянку траси міжнародного значення Київ–Варшава, зокрема населені пункти Немішаєве та Микуличі, а також поблизу Гостомеля, Блиставиці та Мироцького на Київщині. Росіяни облаштували там позиції, щоб наступати на Київ. 

2 березня, перебуваючи на позиціях, Бабаліч “задля розваги” наказав підлеглим розстрілювати усі цивільні авто, що їдуть повз. 

“Правоохоронці задокументували розстріл двох цивільних машин… вилучили докази злочинів на флешці, яку залишили окупанти, та опитали потерпілих, які дивом залишись живими”, – розповідають у ДБР. 

Санкція інкримінованої Бабалічу статті передбачає позбавлення волі від 15 років до довічного. 

Нагадаємо, що довічне загрожує двом іншим російським військовим, які розстріляли автівки із цивільними на Чернігівщині та обікрали вбитих. Мова йде про Кирила Бойкова та Артема Разінкіна

Експерти ООН виявили закономірність нападів російських військових на цивільних у Київській, Харківській та Сумській областях. 

Пов’язує усі ці напади те, що жертви знаходились у дорозі, аби задовольнити потреби, наприклад, у харчах, були в цивільному одязі, не мали зброї, а деякі автівки мали напис “Діти” на вікнах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter