Розслідування нападу на учасників Маршу жінок у Києві, ймовірно, зливають – адвокатка 

Дата: 27 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Захисниця в справі про напад на учасниць та учасників Маршу за права жінок у Києві констатує затягування розслідування справи. На її думку, це може бути наслідком недбалості правоохоронців або ознакою того, що справу “зливають”.

Про це адвокатка Оксана Гузь повідомила в коментарі виданню ZMINA. 

Фото: МadMax

8 березня в Києві після Маршу за права жінок група людей напала на учасниць та учасників заходу в підземному переході на вулиці Набережно-Хрещатицькій, чоловіків побили та забризкали балончиком. Згодом одному з нападників оголосили підозру та обрали міру запобіжного заходу – домашній арешт строком до 6 травня. 

Адвокатка Оксана Гузь каже, що наприкінці квітня подала слідству докази (свідчення очевидців та відео), які містять інформацію про осіб, що можуть бути причетні до нападу: 

“Утім, я не отримала офіційної інформації про розгляд зазначених клопотань, тож подала скаргу слідчому судді, яку станом на сьогодні ще не розглянули”.
 
Крім того, за словами Гузь, свідків у справі на допит викликали лише один раз. Вона додає, що наразі також відсутня офіційна інформація стосовно продовження строку досудового розслідування та міри запобіжного заходу підозрюваному – щодо цього вона подала запити до прокуратури району. 
 
“З неофіційного: строк досудового продовжили, а ось міру запобіжного заходу – ні. Наразі не знаю чому. Я вважаю, що причин такого перебігу розслідування може бути дві – звичайна недбалість або ж справу зливають”, – коментує Гузь.    
 
Нагадаємо, що про напад на учасниць та учасників Маршу за права жінок на своїй сторінці у фейсбуку повідомила потерпіла Марина Дубина. 

“На мене, шістьох моїх подруг і друзів близько 13:50 було здійснено напад у підземному переході по вулиці Набережно-Хрещатицькій. Група з восьми осіб, більшість із прихованими обличчями, перегородила прохід чоловікам із нашої компанії. Одного з них запитали: “На марші був?”, і на ствердну відповідь пролунала команда (дослівно): “Пизд*ть їх”. Дівчата, які йшли трохи швидше, встигли викликати поліцію і швидку фактично одразу після початку сутички. Одному з моїх друзів підбили око, іншому – забризкали перцевим балончиком очі. Обидвох били, поки ті тікали з переходу сходами” написала дівчина.  

Свою причетність до нападу підтвердила організація “Невідомий патріот”.

За фактом інциденту відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 ККУ (“Хуліганство”). За інформацією адвокатки Гузь, напад також розслідують за 161-ю статтею ККУ (“Порушення рівноправності громадян”). 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter