У Києві після Маршу жінок праворадикали побили групу учасників, чотирьох нападників затримали 

Дата: 09 Березня 2020
A+ A- Підписатися

У Києві після Маршу за права жінок група праворадикалів напала на учасниць та учасників заходу, чоловіків побили та забризкали балончиком. За напад затримали чотирьох представників організації “Невідомий патріот”.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомила потерпіла від нападу Марина Дубина.  

Сьогодні після Маршу жінок* на мене й шістьох моїх подруг і друзів приблизно о 13:50 було здійснено напад у підземному…

Опубліковано Maryna Dubyna Неділя, 8 березня 2020 р.

“На мене, шістьох моїх подруг і друзів близько 13:50 було здійснено напад у підземному переході по вулиці Набережно-Хрещатицькій. Група з восьми осіб, більшість із прихованими обличчями, перегородила прохід чоловікам із нашої компанії. Одного з них запитали: “На марші був?”, і на ствердну відповідь пролунала команда (дослівно): “Пизд*ть їх”. Дівчата, які йшли трохи швидше, встигли викликати поліцію і швидку фактично одразу після початку сутички. Одному з моїх друзів підбили око, іншому – забризкали перцевим балончиком очі. Обидвох били, поки ті тікали з переходу сходами”, написала дівчина.  

Свою причетність до нападу підтвердила організація “Невідомий патріот”. 

“Сьогодні після маршу ліворадикальних феміністок, а саме через три години після нього, затримали Віту Заверуху та кількох наших активістів, які виступили проти ліворадикальних шизофренічних гасел. Без пояснення причин їх просто забрали в Подільський відділок”, – йдеться на сторінці організації у фейсбуку.   

Дубина додала, що вже у відділку трьох із чотирьох затриманих відпустили майже одразу. Щодо четвертого, то, як зазначають у телеграм-каналі іншої праворадикальної організації “Традиція і порядок”, до обрання запобіжного заходу його залишили в ізоляторі тимчасового тримання. 

“Наших активістів випустили! Шили ст. 125 ч. 2 (“Умисне легке тілесне ушкодження”) і 296 ч. 4 (“Хуліганство”)”, зазначають  натомість на сторінці “Невідомого патріота”. 

Офіційної інформації від поліції наразі немає. 

Нагадаємо, що 8 березня в різних містах Україні пройшли Марші за права жінок. Так, у Львові активістку із захисту жінок від домашнього насильства Марту Чумало та ще двох активісток центру “Жіночі перспективи” після акції невідомі з криками “На х*й геть із України!” закидали яйцями. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter