“На х*й геть з України!”: трьох активісток закидали яйцями після Маршу за права жінок у Львові

Дата: 08 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Активістку із захисту жінок від домашнього насильства Марту Чумало та ще двох активісток центру “Жіночі перспективи” невідомі закидали яйцями після Маршу за права жінок у Львові. 

Про це Чумало повідомила на своїй сторінці у фейсбуку. 

Щойно на вулиці Федорова мене і двох наших активісток у спину з криками «На х.й геть із України!!» закидали сирими яйцями. Дані свідків маємо. Заяву до поліції складаємо!

Опубліковано Мартою Чумало Неділя, 8 березня 2020 р.

“Щойно на вулиці Федорова мене і двох наших активісток у спину з криками “На х*й геть із України!” закидали сирими яйцями. Дані свідків маємо. Заяву до поліції складаємо!” написала Чумало, яка також є заступницею голови центру “Жіночі перспективи”.

У коментарі ZMINA активістка додала, що фразу кричала дівчина й нападників, ймовірно, зафіксувала камера зовнішнього відеоспостереження кафе, поряд з яким стався інцидент. 

Сьогодні в Києві та інших містах України відбувся традиційний Марш за права жінок. Згідно з інформацією Національної поліції, участь у київському марші взяли близько 2 тисяч людей, а громадськість охороняли 500 поліцейських та бійців Національної гвардії України. 

На місці проведення маршу з контракцією також зібралися близько 50 активістів праворадикальних та націоналістичних організацій “Традиція і порядок”, “Правий сектор”, “Християнський фронт”, “Катехон”.  Вони встановили біля пам’ятника княгині Ользі акустичну апаратуру і звідти виголошували антифеміністичні промови, зокрема звинуватили феміністок у загибелі мільйонів дітей.

Утім, як поінформувала поліція, сам марш пройшов спокійно, без сутичок та провокацій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter