На Михайлівській площі праворадикальні організації проводять акцію проти абортів

Дата: 08 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Сьогодні з 10-ї години ранку, перед Маршем за права жінок, активісти праворадикальних та націоналістичних організацій “Традиція і порядок”, “Правий сектор”, “Християнський фронт”, “Катехон” почали на Михайлівській площі акцію проти абортів.

Як передає кореспондентка видання ZMINA, на акцію зібралося близько 50 людей.

Вони встановили біля пам’ятника княгині Ользі акустичну апаратуру і звідти виголошують антифеміністичні промови та цитують Біблію. Все це супроводжується биттям у барабани. 

Зокрема, учасники звинуватили феміністок у загибелі мільйонів дітей.

“Для жінки – голова чоловік, для чоловіка – Ісус Христос. Так і має бути. Робіть те, що велів Господь: плодіться і розмножуйтеся”, – закликали учасники акції.

Вони також наголошували, що учасники Маршу жінок не прийшли на нього безкоштовно і це все фінансують “західні маніхейські фонди”. 

Серед активних учасників акції проти абортів лідер партії “Братство” Дмитро Корчинський.

Акцію проти абортів щільним периметром оточувала поліція, відділяючи від учасників акції за права жінок.

Коли о 12-й годині на площі вже зібрались учасники Маршу жінок, активісти акції проти абортів підійшли до них досить близько і стали кричати, що Стамбульська конвенція – це “не захист прав жінок, а легалізація прав усяких збоченців”.

Також представники праворадикальних організацій називали учасників Маршу жінок “підорасами”, “лярвами” та “бісами” й обіцяли їх вилікувати від цього за допомогою вигнання бісів. 

Представниця Центру прав людини ZMINA Людмила Янкіна повідомила, що під час цих дій праворадикали не були відокремлені від учасників Маршу жінок кордоном поліції. 

Опубліковано Lyudmyla Yankina Неділя, 8 березня 2020 р.

Нагадаємо, 8 березня в Києві з 12-ї години відбувається Марш жінок – 2020. Основною вимогою  цьогорічного маршу є ратифікація Україною Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами, відомої як Стамбульська конвенція.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter