Розпорядження на вторгнення в Україну та мапа з маршрутом руху: в Ізюмі вилучили 13 мішків секретних документів окупантів

Дата: 24 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У деокупованому Ізюмі на Харківщині правоохоронці вилучили секретні документи окупантів, серед яких бойове розпорядження на вторгнення в Україну і мапа області з маршрутом руху. Крім цього, поліцейські вилучили 13 мішків із секретними документами.

Про це повідомляє поліція Харківської області.

Фото: поліція Харківської області

“Знахідку” виявили на території ліцею в підвальному приміщенні. 

“Серед виявлених речових доказів – секретне бойове розпорядження військових рф на вторгнення на територію України, топографічна карта Харківської області з маршрутом руху, списки особового складу військовослужбовців ЗС РФ танкових бригад, документи структурних підрозділів ВГА Ізюмського району, навчальних закладів, медичних закладів, підприємців та комунальних підприємств”, йдеться в повідомленні.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження.

Фото: поліція Харківської області

Нагадаємо, що в лісі поблизу села Капитолівка Харківської області на початку серпня місцевий мешканець знайшов братську могилу. У ній виявили два тіла цивільних чоловіків, які 23 березня пішли в ліс і зникли. Разом з цивільними був похований і місцевий атовець, якого окупанти викрали прямо з дому. 

Як відомо, під час окупації Ізюма, що на Харківщині, російські військові регулярно знущались із затриманих. Ті, хто вцілів, розповіли, що їх били струмом, катували водою, жорстоко били, погрожували пістолетом та примушували стояти в незручних позах протягом тривалого часу. Правозахисники виявили щонайменше сім місць, серед яких дві школи, де військові силою утримували цивільних та знущалися з них.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter