У селі поблизу Ізюма у братській могилі виявили тіла цивільних та атовця, яких закатували росіяни

Дата: 08 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У лісі поблизу села Капитолівка Харківської області на початку серпня місцевий мешканець знайшов братську могилу. У ній виявили два тіла цивільних чоловіків, які 23-го березня пішли у ліс і зникли. Разом з цивільними був похований і місцевий атовець, якого окупанти викрали прямо з дому. 

Про це повідомила журналістка Христина Бердинських.

Ексгумація тіл поблизу Ізюма. Архівне фото

“23-го березня у селі зникли безвісти двоє місцевих. 50-річний Іван і старий чоловік. Поговорила із Софією, рідною сестрою Івана, дідусь, що зник з ним — це дідусь невістки… Довгий час Софія, сестра Івана, що виїхала раніше з окупації і живе з ним у сусідньому будинку, сподівалася, що він живий”, — написала журналістка.

За її словами, 11-го серпня, місцевий хлопець, пішов в ліс по дрова і побачив, що із землі видніється людська рука.

Пізніше у тому місці “Народна міліція” окупантів знайшла тіла трьох чоловіків, які були поховані разом. Серед загиблих виявилися зниклі у березні Іван Шабельник, старший чоловік (ім’я не згадується — ред.) та Юрій Кавун, колишній учасник АТО. Як атовець опинився в одній могилі з цивільними невідомо. Кавуна забрали прямо з дому незабаром після зникнення цих двох чоловіків.

У Івана травма грудної клітини і зламані ребра, у діда пробита голова, у Кавуна прострілена голова. Точних обставин смерті їхні родини не знають. З того, що казали місцеві, припущення такі: що Івана і діда окупанти могли сприйняти за диверсантів, які вишукують ворожу техніку у лісі. Після чого їх кинули на підвал (є свідок, який каже, що їх там бачив) і можливо саме там був і Кавун. Після вбивства їх усіх, тіла закопали у лісі”, — написала Бердинських.

Також вона додала, що підвали де допитували і били людей були в кількох приватних будинках у Капитолівці і розташовані на одній вулиці.

Нагадаємо, у звільненому від російських окупантів Лимані Донецької області правоохоронці вже знайшли понад 200 поховань цивільних. Відомо, що в одному з таких захоронень поховані 180 людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter