У деокупованому Лимані виявили вже понад 200 поховань мирних жителів

Дата: 07 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У звільненому від російських окупантів Лимані Донецької області правоохоронці вже знайшли понад 200 поховань цивільних. Відомо, що в одному з таких захоронень поховані 180 людей.

Про це повідомив голова Донеччини Павло Кириленко та начальник департаменту патрульної поліції Нацполіції Євген Жуков.

Ексгумація тіл у масовому захороненні в Лимані

“У Лимані наразі відомо про два поховання. Одне з них налічує приблизно дві сотні могил. За попередньою інформацією, це одиночні могили, де поховані цивільні. На іншій ділянці — братська могила, у якій, за оперативними даними, можуть бути як військові, так і цивільні. Точну кількість похованих ще доведеться встановити”, зазначив Кириленко.

За його словами, зараз правоохоронці досліджують ці місця і невдовзі почнуть ексгумувати тіла.

Ексгумація тіл у масовому захороненні в Лимані

“Звільнений Лиман на Донеччині. Тут знайшли масове захоронення, в якому поховано 180 людей”, уточнив начальник департаменту патрульної поліції Нацполіції.

За словами Жукова, у братських могилах лежать цілі родини, є і поховання дітей 2019–2021 років народження.

Ексгумація тіл у масовому захороненні в Лимані

Крім того, у пресслужбі Донецької ОВА поінформували, що після звільнення Лиману від росіян, місцеві жителі повідомили про щонайменше 39 місць поховань, серед них можуть бути як одиночні, так і групові. 

Також Павло Кириленко зазначив, що у Святогірську на міському кладовищі перепоховали 21 тіло, серед загиблих цивільні, що померли в окупації.

Поки тривали бої за Святогірськ та окупація, тіла людей закопували на вулицях і подвір’ях. Після деокупації міста частину тіл загиблих вдалося ідентифікувати та перепоховати належним чином.

Нагадаємо, на деокупованих територіях Харківської області від 7 вересня правоохоронці знайшли вже 530 тіл вбитих росіянами цивільних українців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter