За місяць на деокупованих територіях Харківщини знайшли 530 тіл цивільних

Дата: 07 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

На деокупованих територіях Харківської області від 7 вересня правоохоронці знайшли вже 530 тіл вбитих росіянами цивільних українців. 

Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

Масове поховання в Ізюмі. Фото: Reuters

Єнін наголосив, що всі знайдені загинули в період тимчасової окупації та внаслідок злочинних дій російської армії. 

“Із них 225 – жінки, 257 – чоловіки та 19 дітей і ще 29 осіб — не встановлені. Якщо говорити про загальну кількість загиблих цивільних внаслідок військової агресії РФ в Харківській області, то це на сьогодні 1350 осіб і ця цифра збільшується ледь не щодня”, – каже посадовець. 

Лише в Ізюмі з місць масових поховань вилучили 447 тіл, більшість з яких становили жінки.

За словами Єніна, вогнепальні поранення знайшли  у 15 осіб, вибухові травми різного ступеня ще у близько 60, а ознаки катування – у 15 осіб. До прикладу, бачили мотузку на шиї, зв’язані руки за спиною, кульові поранення колін та переломи ребер.

Ще 13 тіл з масових поховань у місті мають ознаки насильницької смерті – переломи щелеп або колото-різані травми.

Також в окремих містах, зокрема в Куп’янську, знайшли списки тих, хто виконував організаційно-розпорядчі функції окупаційної влади. Там було близько 400 прізвищ, частина з них мала втекти з росіянами, а частина  вже потрапила до українських правоохоронців. 

Нагадаємо, що правоохоронці перевіряють інформацію про те, що знайдені напередодні у катівні росіян в селі Піски-Радьківські на Харківщині зубні протези нібито належать місцевому стоматологу. 

Фотографії зубних протезів з катівні, оприлюднені українськими правоохоронцями та посадовцями, потрапили у новини видань у всьому світі. 

Фотографія обкладинки: АР 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter