Поліція перевіряє, чи не належали знайдені у катівні в селі Піски-Радьківські зуби місцевому стоматологу

Дата: 06 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці перевіряють інформацію про те, що знайдені напередодні у катівні росіян в селі Піски-Радьківські на Харківщині зубні протези нібито належать місцевому стоматологу. 

Про це розповів начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов

Знайдені у російській катівні в селі Піски-Радьківські речі. Фото: Сергій Болвінов

Фотографії зубних протезів з катівні, оприлюднені українськими правоохоронцями та посадовцями, потрапили у новини видань у всьому світі. До прикладу, у публікації в твіттері Міністерство оборони України світлину супроводило текстом: “Катівня в Пісках-Радьківських. Дві фотографії. Протигаз, одягнений на голову жертви, яку накрили тліючою ганчіркою і закопали живцем. І коробка золотих зубних коронок. Міні-Аушвіц. Скільки ще знайдуть на окупованій території України?”.  

Того ж дня німецьке видання Bild опублікувало текст, героєм якого став стоматолог, на ім’я Сергій. Він припустив, що зуби росіяни вкрали у нього, бо подумали, що вони з золота. 

“Ці зуби схожі на зуби з моєї колекції, яку пограбували. Я тут єдиний стоматолог. Отже, якщо їх знайшли тут, вони повинні бути моїми… Це зуби пацієнтів, яких я лікував роками. Я вийняв їх, тому що вони були погані. За 30 років я видалив десятки тисяч зубів, це лише частина з них. Іноді я вириваю п’ять-вісім зубів на день, і це за 33 роки моєї практики”, – каже Сергій. 

Сергій показує журналістам Bild зуби, які є в нього вдома. Фото: Sergey Polezhaka

Також лікар говорить, що росіяни використовували коробку з зубами, щоб лякати людей. Про це Сергію розповіли сусіди. 

Начальник слідчого управління Болвінов, коментуючи інформацію про те, що зуби можуть належати стоматологу, сказав, що цю інформацію слідчі наразі перевіряють. Для цього знахідку вже направили на ДНК-тест, який й визначить, хто є їхніми власниками. 

“Понад десять російських військових, зокрема так званий комендант цього села, виконували свої злочинні функції не лише на території цього села, а й у найближчих населених пунктах, є інформація, що вони працювали і на території Лимана”, – розповів Болвінов. 

Нагадаємо, що, окрім контейнера з зубними протезами, у катівні в селі Піски-Радьківські знайшли дроти з мотузками, фалоімітатор та протигаз, який, за словами слідчих, росіяни одягали полоненим разом з тліючою тканиною. Також правоохоронцям точно відомо про те, що тих, хто опинявся в підвалі, закопували живцем. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter