Роскомнагляд заблокував українську платформу для блогерів Еnigma

Дата: 18 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Роскомнагляд заблокував на території РФ доступ до української платформи для блогерів Еnigma.ua.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив власник Еnigma.ua Володимир Пасіка.

Сайт внесли до спеціального реєстру за рішенням Заволжського районного суду міста Твері. Доступ до платформи на території РФ заблоковано з 25 липня поточного року. 

Як відомо, платформа для блогерів Еnigma.ua стала одним з 18 сайтів, які 12 серпня своїм рішенням заблокував Печерський районний суд Києва. Суд вимагав заблокувати сайти в межах кримінального провадження за статтями про вимагання та втручання в приватне життя, яке розслідує прокуратура міста Києва.

Власник платформи Володимир Пасіка тоді заявляв, що причиною блокування стала публікація матеріалу з назвою “В Україні багато правоохоронців об’єднуються в ОПГ для боротьби з правозахисниками”.

Згодом правозахисники з коаліції “За вільний інтернет” спільно з адвокатами Платформи прав людини та експертами Лабораторії цифрової безпеки подали апеляційну скаргу на це рішення.

Правозахисник ППЛ Олександр Бурмагін переконаний, що це рішення суду порушує практику Європейського суду з прав людини, який раніше вказував, що треба чітко визначити протиправний контент, дати йому оцінку і заблокувати його, а не цілий ресурс. 

28 серпня на круглому столі представники компаній-провайдерів інтернет-послуг заявили, що в законодавстві відсутні процедури виконання рішень про блокування сайтів, тому оператори мають вигадувати їх самостійно, чим ризикують порушити права абонентів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter