Роскомнагляд заблокував роботу сайту Мінреінтеграції через текст про коронавірус на окупованих територіях

Дата: 22 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Роскомнагляд на вимогу Генпрокуратури РФ заблокував сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомили в міністерстві. 

Доступ до сайту заблокували через новину про приховування хворих на коронавірус у Криму і на Донбасі. Російських силовиків стурбували дані з тимчасово окупованих територій про дефіцит тестів, про те, що перевірки там проходять тільки “чиновники” російських окупаційних адміністрацій і військові, про те, що пацієнтам з відповідними симптомами там ставлять діагноз ГРВІ, а з лікарів беруть зобов’язання про нерозголошення реальної ситуації.

“Упевнені, що приховування російською окупаційною “владою” в Донецькій і Луганській областях та в Криму реальних даних про захворюваність на коронавірус – це лише привід для блокування сайту нашого міністерства. Головними чинниками таких дій є абсолютно конкретна позиція щодо незаконних дій країни-агресора на українських територіях, нехтування нормами міжнародного права, позиція щодо переслідування корінного народу Криму і про плани з вилучення землі, про відмову РФ виконувати свої зобов’язання щодо виведення їхніх військ з території українських Донецької і Луганської областей тощо”, – наголосили в Мінреінтеграції.

Наразі невідомо, чи заблоковано сайт Мінреінтеграції тільки на території Росії, чи й на тимчасово окупованих нею територіях України. В українському міністерстві зазначили, що це перший випадок блокування в Росії іноземного державного ресурсу.

Нагадаємо, що тільки в Криму російська влада повністю блокує майже два десятки українських сайтів. Провайдери на півострові блокують навіть ті сайти, які не внесено до реєстру заборонених у Росії

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter