Роскомнагляд хоче заблокувати матеріал про заниження даних щодо смертності від коронавірусу

Дата: 15 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Роскомнагляд закликав американську компанію Google заблокувати на сайті російського видання “МБХ медіа” матеріал про заниження в Росії офіційних даних щодо смертності від коронавірусу. 

Про це повідомили на сайті “МБХ медіа”.

Роскомнагляд повідомив, що його експерти й представники інших органів влади вивчають публікацію в New York Times про те, що в Москві не враховано близько 70% летальних випадків коронавірусу, а в інших регіонах РФ – 80%, а також матеріал Financial Times про те, що кількість померлих росіян може на 70% перевищувати офіційний показник. Російські посадовці з МЗС та віцепрем’єрка РФ Тетяна Голікова назвали матеріали антиросійськими.

У “МБХ медіа”, яке у своєму матеріалі посилалося на дані закордонних колег, про вимогу щодо блокування дізналися від Google. Виявилося, що медіа працює на хмарному хостингу Google Cloud Platform. Вимога видалити новину від Роскомнагляду безпосередньо до редакції не надходила.

Нагадаємо, що нещодавно міжнародна організація “Репортери без кордонів” закликала російську владу дозволити журналістам висвітлювати ситуацію з пандемією коронавірусу та не переслідувати їх за нібито поширення неправдивої інформації про вірус. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter