Росію не переобрали до ради Міжнародної морської організації

Дата: 01 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Росію не переобрали до ради Міжнародної морської організації (ММО) на 2024–2025 роки.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у соцмережі Х.

Прапор Міжнародної морської організації. Фото з відкритих джерел

“Справедливе рішення, адже ніхто не завдав більшої шкоди вільному судноплавству за останні десятиліття, ніж Росія. Вдячний членам ММО за цей відповідальний крок”, – написав він.

Міжнародна морська організація (International Maritime Organization) – це міжурядова спеціалізована установа Організації Об’єднаних Націй, яка займається боротьбою із торгівельною дискримінацією, ухвалює норми й стандарти безпеки на морі та щодо запобігання забрудненню довкілля суднами.

Також ММО стежить за свободою судноплавства і виконанням морських конвенцій.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що  Російську Федерацію вперше в історії виключили з Виконавчої ради Агентства ООН із питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО).

Ще раніше Росія не отримала достатньої кількості голосів, аби бути в Раді ООН з прав людини впродовж наступних трьох років.

Участь Росії в Раді з прав людини призупинили у квітні 2022 року – через кілька тижнів після початку повномасштабної війни проти України. Тоді 93 країни підтримали резолюцію щодо зупинення “дії права членства в Раді з прав людини члена ради, який вчиняє грубі та систематичні порушення прав людини”. Це сталося після того, як міжнародна спільнота отримала фотографії масових поховань та інші докази злочинів, скоєних щодо цивільних мешканців Бучі та інших населених пунктів на Київщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter