Росіянина, який вийшов з антивоєнними плакатами на акцію “Безсмертний полк”, звинуватили в “дискредитації російських військових”

Дата: 09 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У російському місті Новосибірську поліція затримала місцевого жителя Володимира Салтевського, який вийшов на акцію “Безсмертний полк” з антивоєнними плакатами.

Про це повідомляє “ОВД-Інфо”. 

Фото: mi3ch.livejournal.com

Цьогорічна акція в місті зібрала, за словами тамтешніх посадовців, понад 150 тисяч учасників. Салтевський прийшов на ходу з плакатами “Мені соромно за вас, онуки. Ми воювали за мир, ви обрали війну” й “Перемогли той фашизм, переможемо і цей”

У якийсь момент чоловіка виштовхали з колони люди, на одязі яких були символи “Z”, і передали силовикам. Росіянина відвезли до відділку поліції, і спочатку адвокати вважали, що йому закидатимуть статтю про ототожнення дій керівництва СРСР з діями нацистської Німеччини. Однак згодом стало відомо, що щодо нього склали протокол за іншою репресивною статтею – про “дискредитацію російських військових” – та відпустили з відділку. 

Салтевський став не єдиним росіянином, якого затримали 9 травня за вихід з антивоєнними плакатами на вулиці міст. Також у Новосибірську затримали ще одного активіста, який тримав плакат “Не за таке майбутнє мій дід воював”

В іншому російському місті Іркутську поліція затримала пікетувальника Аміра Амайреха з плакатом “Мир”. Чоловіка вже відпустили з відділку, однак жодного протоколу не виписували. 

Фото: ОВД-Інфо

Окрім цього, у ніч на 9 травня в Москві відбулися затримання та обшуки в кількох активістів, журналістів та правозахисників.

Нагадаємо, що нещодавно в російському місті Єкатеринбургу силовики затримали за антивоєнний пікет активістку Надію Сайфутдинову. Окрім плаката жінка вирішила висловити свій протест щодо війни, зашивши рота. Зробила це вона власноруч звичайною голкою та ниткою.

Силовики в РФ масово затримують людей, які виходять на вулицю висловити своє невдоволення війною в Україні. Наразі кількість таких сягнула 15 442

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter