На антивоєнному пікеті в Росії затримали жінку із зашитим ротом

Дата: 05 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У російському місті Єкатеринбург силовики затримали за антивоєнний пікет активістку Надію Сайфутдинову.

Про це повідомляє “ОВД-Інфо”. 

Фото: телеграм-канал “ОВД-Інфо”

Сайфутдинова вийшла на вулицю з плакатом, на якому було написано: “Мовчати не можна! Війна – це не мир, свобода – це не рабство, незнання – це не сила!” Ця фраза є видозміненою цитатою з роману “1984” Джорджа Оруелла “Війна – це мир, свобода – це рабство, незнання – сила”. Раніше чимало росіян, які виходили з плакатами із цим висловом, затримували силовики в різних регіонах РФ. 

Окрім плаката Сайфутдинова вирішила висловити свій протест щодо війни, зашивши рота. Зробила це вона власноруч звичайною голкою та ниткою.

Силовики затримали активістку та доставили до відділку, куди викликали медиків. За словами адвоката Федора Акчермишева, спочатку поліцейські хотіли відправити Сайфутдинову до психіатричної лікарні, однак передумали. 

Захисник стверджує, що у відділі до жінки застосовували фізичну силу.

Раніше ZMINA вже розповідала, як силовики в РФ затримують людей, які виходять на вулицю висловити своє невдоволення війною в Україні. Наразі кількість таких сягнула 15 441

Також після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну та ухвалення в РФ нових репресивних законів побільшало новини про доноси та затримування росіян за елементи одягу та навіть манікюр у кольорах українського прапора.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter