У Росії подружжя добу протримали у відділку поліції за розмову про війну в Україні: її почули за сусіднім столиком у їдальні

Дата: 31 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У столиці російської республіки Кабардино-Балкарії Нальчику силовики добу утримували у відділку поліції подружжя за розмову про війну в Україні. Поліцейським з доносом зателефонували люди, що сиділи за сусіднім столиком у їдальні місцевого санаторію та почули бесіду. 

Про це повідомляє “ОВД-Інфо”. 

Місто Нальчик

Подружжя Оксани та Олександра Веселових відпочивало в одному з санаторіїв курортного міста. 18 березня у їдальні вони обговорювали наслідки війни в Україні, з якими стикнулась їхня сім’я. Так, двоюрідний брат жінки був членом тероборони й загинув під Києвом, коли виводив людей гуманітарним коридором, а її 80-річна мати не могла евакуюватися із зони бойових дій.

Розмову подружжя почули чотири жінки, що сиділи поряд. Вони, як зазначають у “ОВД-Інфо” напали на Оксану та Олександра, назвали їх “бандерівцями”, а потім викликали поліцію. Спочатку дільничний, який приїхав, не став затримувати Веселових, потім на виклик жінок приїхало близько 10 силовиків із загону ФСБ, які також відмовилися затримувати сім’ю. Після цього жінки ще раз зателефонували до поліції й дільничний таки забрав подружжя до відділку. 

Там щодо них склали протоколи про дрібне хуліганство за нібито лайку матом у громадському місці, а щодо Олександра ще й склали протокол за новою репресивною статтею про “дискредитацію” російських військових. Причиною для цього нібито стало те, що він сказав:“Слава Україні – героям слава!” та “Армія РФ незаконно вдерлась на територію України”.

Подружжя свою провину відкидає.

Повідомлення на сайті “ОВД-Инфо”

Веселові також розповіли, що ніч провели фактично у катівні без вентиляції, з дірою у стіні, звідки постійно дув холодний вітер, без постільної білизни та їжі. Також жінці, в якої хронічний цистит та псоріаз, відмовились надати медичну допомогу. 

Наступного дня після затримання Нальчицький міський суд зарахував добу, проведену подружжям у відділку, як покарання за статтею про дрібне хуліганство, а за статтею про “дискредитацію” додатково призначив Олександру Веселову 30 тисяч рублів штрафу.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну та ухвалення у РФ нових репресивних законів подібні новини не є рідкістю.

ZMINA вже розповідала історію про те, як у Москві знайома з двору донесла на сусідку, яка наклеїла на заднє скло своєї автівки напис “Ні війні”, складений з аркушів А4. Ще раніше також у Москві силовики почали шукати власника квартири, в якого на стіні з гірлянди був викладений український прапор. Інсталяцію, що світилася цілодобово, із сусіднього будинку у вікно побачив незнайомець. 

Фотографія обкладинки: Getty Images 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter