Росіянина, що зізнався у вбивствах на Київщині, засудили на 5,5 року за “фейки”

Дата: 16 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Колишній військовий РФ Данило Фролкін у перші тижні повномасштабного вторгнення перебував на Київщині. Українські правоохоронці підозрюють його у вбивстві мирного мешканця села Андріївка та крадіжках. Викрили його, зокрема, за селфі, що він робив на крадений телефон. Крім того, його впізнали місцеві, які бачили вбивство односельця.

У серпні минулого року чоловік зізнався російським журналістам у вбивстві цивільного в Україні. Тепер суд у Хабаровську присудив йому 5,5 року умовно за “поширення фейків”.

Про це передає кореспондент “Сибирь.Реалии”.

У карточці справи Данила Фролкіна немає інформації, за який саме факт його засудили. Проте минулого року він дав інтерв’ю проєкту “Важные дела”, в якому зізнався у вбивстві цивільного:

“Ми кажемо: “Говори правду, сука, ми тебе зараз розстріляємо”. Він: “Я позавчора з Києва приїхав, мене попросили відправляти координати колон”. Я просто вивів його з будинку. Ми знайшли у нього стріляні гільзи, якими офіцери користуються. І все. Я йому кажу: “Іди вперед”. Він іде. Я кажу: “На коліна”. І просто кулю в лоб. Мене трясло дуже довго. Я одного загубив, але я хотів якомога більше врятувати”, – каже Фролкін.

Йдеться про розстріл Руслана Яремчука 12 березня 2022 року. Російські журналісти показали військовому фотографію жертви. Той одразу не зміг впізнати цивільного, проте його співслужбовець підтвердив, що Фролкін стріляв саме в Яремчука.

У розмові з журналістами, колишній військовий також вказав імена командирів, які чинили злочини в Україні. Зокрема, заступник командира бригади Андрій Прокурат давав накази розстрілювати місцевих мешканців. Полковник В’ячеслав Клобуков, заступник командира з тилу та забезпечення, відзначився мародерством – Фролкін бачив, як росіяни фурами вивозили техніку та речі з Київщини. 

Також він називав імена командирів, що, на його думку, винні у невдачах російських військових. Це, зокрема, полковник Омурбеков Азатбек Асанбекович, підполковник Сергій Дмитренко та начальник розвідки підполковник Денис Романенко.

“Я розумію, що мене можуть посадити за цю інформацію. Навіть не за те, що я всю ту ***** [гидоту] в Україні коїв. А за ту інформацію [про командирів]. Я хочу зізнатися у всьому та пояснити, що взагалі коїться у нас в країні”, – заявив колишній військовий.

В Україні Фролкіна підозрюють у розстрілі іншого мешканця села Андріївка – Ігоря Єрмакова. Журналісти проєкту “Слідство.Інфо” знайшли свідка цього вбивства:

“І тоді бачу, його (Ігоря Єрмакова. – Ред.) на коліна поставили. Далі пролунав постріл. Він упав. Але у той момент я ще не знав, що убитий – то Ігор”,розповів мешканець села.

Також росіянина підозрюють у крадіжках речей у цивільних, зокрема медалей у ветерана Другої світової війни.

За скоєні злочини Данилу Фролкіну в Україні загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, першим засудженим за “фейки” про російську армію став муніципальний депутат з Москви Олексій Горінов. 8 липня 2022 року йому присудили 7 років колонії.

Загалом росіяни завели сотні справ щодо незгодних з війною. Майже 400 людей отримали підозри чи обвинувачення. За словами російського правозахисника Павла Чикова, у другій половині 2022 року щомісяця з’являлося до 10 нових справ за поширення фейків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter