Росіяни затримали 35-річного жителя окупованого Бердянська за коментарі в телеграмі

Дата: 23 Липня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому російськими військовими Бердянську затримали місцевого мешканця за коментарі в соцмережах.

Про це повідомляють окупаційні ресурси, які розмістили фрагмент відео з допиту чоловіка.

Допит 35-річного бердянця. Скриншот відео

Російські силовики відкрили кримінальне провадження щодо 35-річного бердянця на підставі доказів, зібраних центром з протидії екстремізму. Чоловіку закидають розпалювання ненависті та приниження людської гідності. 

За версією “слідства”, з жовтня 2022 до квітня 2024 року він у телеграм-каналах розміщував коментарі з особистого телефону. Їхній зміст нібито містив ознаки приниження людської гідності російських громадян і був пов’язаний з погрозою застосування насильства щодо них. 

Наразі окупанти призначили комплексну психолого-лінгвістичну судову експертизу матеріалів, які чоловік розміщував у мережі Інтернет. Його затримали та хочуть помістити під варту. 

Крім того, керівник незаконного слідчого управління РФ у Запорізькій області Олександр Царакаєв заявив російським журналістам, що очолювана ним структура разом з ФСБ Росії порушила понад 80 кримінальних справ щодо терористичної діяльності. В 11 з них замовниками є люди, які нібито перебувають на території України.

Нагадаємо, що Південний окружний військовий суд РФ визнав винним у “виправданні тероризму” жителя тимчасово окупованого Бердянська Миколу Голубова. Чоловіка засудили до п’яти років колонії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter