Росіяни застосували в Запорізькій області снаряди з хімічною речовиною

Дата: 07 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У районі села Новоданилівки в Запорізькій області російські військові, обстрілюючи регіон, вчинили дві атаки боєприпасами, що містять хімічну речовину. 

Про це розповів командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський

Граната з хлорпікрином, яку використали проти українських військових росіяни торік на сході. Фото: 36 окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського

Гатили по регіону хімічними боєприпасами росіяни минулої доби, 6 серпня, втім постраждалих унаслідок цього немає. 

Тарнавський припускає, що в снарядах був хлорпікрин, який уперше виготовили для використання як отруйний газ ще під час Першої світової війни. Ця сполука всмоктується під час вдихання, ковтання або через шкіру, а серед симптомів ураження блювота, запаморочення, сильне запалення очей, дихальних шляхів та навіть конвульсії. 

Тарнавський, коментуючи обстріл, каже, що в такий спосіб російські військові намагаються спинити рух ЗСУ.

Ще торік про використання росіянами ручних гранат із хлорпікрином розповідали в 36 окремій бригаді морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

Нагадаємо, що Росія використовує в Україні чимало забороненого озброєння. Наприклад, російське міністерство оборони визнало, що застосовує важку вогнеметну систему “Солнцепек”. На ній можуть застосовувати термобаричні боєприпаси, що руйнують інфраструктуру, серйозно ушкоджують внутрішні органи та спричиняють опіки, які призводять до смерті потерпілих.

Про застосування таких боєприпасів уже розповідали українські військові з Харківщини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter