Росіяни запланували завезти до 10 тисяч своїх “спеціалістів” з родинами до окупованої Запорізької області

Дата: 13 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Росіяни до 2033 року планують залучити щонайменше десять тисяч “спеціалістів” з РФ і близько 30 тисяч членів їхніх родин для роботи на окупованій території Запорізької області; серед них – фахівці різних галузей економіки, зокрема, й учасники війни Росії проти України.

Про це повідомив Центр журналістських розслідувань з посиланням на відкриті джерела.

Фото з російських пропагандистських медіа

Відповідну заяву генерального директора окупаційного “ГУП “Корпорация развития Запорожской области” Олега Толкайлова розповсюдили окупаційні медіа.

За програмою “Запорожская целина”, запровадженою колаборантом, “губернатором” ТОТ Запорізької області Євгеном Балицьким у жовтні 2023 року, в регіон планують завезти спеціалістів з сільського господарства, туризму, ІТ-фахівців. Водночас він розраховує на переїзд у регіон трьох тисяч російських підприємців.

Окупанти обіцяють створити їм “сприятливі умови” для життя. 

Таким чином окупанти проводять насильницьку зміну демографічного та етнічного складу населення тимчасово окупованих територій (ТОТ), яку вони започаткували одразу після окупації.

Журналісти пишуть, що за даними жителів окупованого міста Токмак російські військові та немісцеві цивільні на вулицях зустрічаються набагато частіше, ніж місцеві.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що дітей, вивезених з ТОТ, росіяни утримують в інтернатах, де їм влаштовують так звані “уроки мужності” та запрошують на зустріч російських військових, або в кадетські коледжі. Після такого “виховання” діти планують вступати до військового училища та ображаються, якщо їх називають українцями.

Такі практики спрямовані на стирання української ідентичності цих дітей та нав’язування їм російської ідентичності, переконані правозахисники.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter