Росіяни вивезли з тимчасово окупованої Луганщини до РФ ще понад 70 дітей

Дата: 02 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися
Російські окупанти вивезли до РФ із захопленої Луганської області ще 76 дітей-сиріт. Відомо, що їх відправлять до чотирьох регіонів Росії.
 
Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.
 
Ілюстративне зображення. Фото: Інформатор

“Окупанти продовжують безповоротно вивозити дітей з Луганщини. Ще 76 дітей-сиріт вивезено до соціально-реабілітаційних центрів для неповнолітніх РФ, розташованих у московській області”, поінформував він.

За інформацією Гайдая, відомо, що чотири регіони РФ мають прийняти їх у складі сімейних груп.

Крім того, він повідомив, що загалом ще 104 дітей, які перебувають під наглядом у соціальних установах так званої “ЛНР”, готують до передачі під опіку до російських родин.

Це дозволяє окупантам скоротити прірву поколінь, особливо серед чоловічого населення, яка щоденно зростає разом із кількістю загиблих військових. Що буде із цим питанням у так званій “ЛНР”, росіянам байдуже – розуміють, що на Луганщині вони тимчасово“, додав Гайдай.

Також на деокупованих територіях Харківської області продовжують фіксувати непоодинокі факти вивезення росіянами дітей до Росії. Відомо про факти вивезення, зокрема у Липцях та Вовчанську.

Раніше ZMINA повідомляла, що від початку повномасштабного вторгнення в Україні безвісти зникли понад дві сотні дітей, а ще понад 7 тисяч вважають незаконно депортованими до Росії. 

Частину з них вдається повернути на батьківщину. Раніше ZMINA розповідала історії, зокрема, Кіри ОбединськоїІллі МатвієнкаІвана Матковського та Максима Бойка. Також нещодавно стало відомо про історію Владислава Ягодинського – підлітка, якого росіяни викрали разом зі старшим братом Олександром на Київщині в березні. Через місяць його знайшли в дитячому будинку в Білорусі.

Нагадаємо, що незаконне вивезення дітей з території України є міжнародним злочином і однією з ознак скоєння злочину геноциду

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter