Росіяни вимагають від 5 каналу вилучити з сайту репортаж про “Правий сектор”

Дата: 12 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Російський регулятор у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій “Роскомнагляд” вимагає від 5 каналу видалити із сайту репортаж журналістки й телеведучої Ольги Калиновської “Третя сила” на фронті: “Правий сектор” відзначив 7-му річницю створення – бойовий шлях добровольців”, який вийшов 20 липня 2021 року.

Про це повідомляється на сайті телеканалу.

Джерело: скриншот з ютуб-каналу 5 каналу

Російське федеральне відомство надіслало редакції 5 каналу листа з повідомленням про обмеження доступу до цього матеріалу як такого, що “містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, інформаційні матеріали організацій, діяльність яких визнана небажаною, недостовірну суспільно значиму інформацію, поширювану під виглядом достовірних повідомлень”.

Такі ж листи від “Роскомнагляду” журналісти ЗМІ отримують на свій ютуб-канал.

Сама авторка репортажу назвала претензії росіян показником того, що канал робить правильні матеріали.

В них же “Правий сектор” визнаний терористичною організацією. Для нас це визнання, що ми все правильно робимо, даємо правильні матеріали, спрямовані на захист нашої безпеки, які показують наших героїв, прославляють наших героїв, які показують нашу сучасну історію. А те, що Росію це курвить, то “хороші чоботи, треба брати”. Значить, потрібно рухатися в цьому напрямку. Те, що Росію злить і дістає – це означає, що в інформаційному просторі, в інформаційному плані ми все правильно робимо, і потрібно рухатися в цьому ж напрямку”, – сказала журналістка.

Вона уточнила, що законодавство РФ не діє в Україні, а те, що росіян “зачіпають” такі матеріали – це їхні проблеми.

“Ми розповідаємо свою історію і про своїх героїв”, – підкреслила Калиновська.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Росії американська компанія Google подала позов проти “Роскомнагляду” через вимогу регулятора заблокувати низку посилань на відео, що містяться на хостингу Youtube: у них побачили нібито заклики до неповнолітніх виходити на акції протесту.

Позов став першим відомим у РФ, коли компанія виступає не як відповідач або третя особа. Опитані фахівці пов’язують це з посиленням тиску влади. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter