Росіяни вночі обстріляли ЗАЕС: знадобилося ввімкнення аварійних генераторів

Дата: 21 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілу російськими військовими території захопленої ними ЗАЕС відімкнулися блоковий трансформатор і трансформатори власних потреб енергоблока. 

Про це повідомили в “Енергоатомі”. 

Фото: ЗАЕС

Обладнання зв’язку енергоблока №6 пошкодило о 1:13, і лише о 2-й годині персонал знайшов можливість налагодити живлення власних потреб енергоблока №6 від системи шин інших енергоблоків станції.

“Через втрату живлення відбувся аварійний запуск двох дизель-генераторів систем безпеки для забезпечення роботи насосів охолодження палива… Дизель-генератори 6-го енергоблока були вимкнені й переведені в режим чергування”, – кажуть в “Енергоатомі”. 

В “Енергоатомі” знову звернулися до МАГАТЕ: “Від цієї організації ми в черговий раз очікуємо більш рішучих дій щодо припинення агресивних дій росії проти цивільних ядерних об’єктів України, допомоги в деокупації ЗАЕС і встановлення зони ядерної та фізичної безпеки навколо атомних електростанцій України!” 

На початку вересня МАГАТЕ опублікувало звіт за підсумками візиту своєї місії на Запорізьку АЕС. Агентство підтвердило присутність російських військових на станції та закликало негайно припинити обстріл території АЕС та її околиць.

Нещодавно 6-й енергоблок Запорізької атомної електростанції вже відімкнули від енергомережі. В результаті цього станція повністю зупинила свою роботу.

Нагадаємо, що через дії росіян на ЗАЕС Україна звинувачує РФ у ядерному тероризмі, який до повномасштабного вторгнення в Україну вважали гіпотетичним видом тероризму.

Фотографія обкладинки: Укрінформ

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter