Росіяни вкрали майже мільйон тонн минулорічного врожаю з одного із найбільших елеваторів Луганщини

Дата: 30 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У Старобільську на Луганщині зафіксували факт викрадення російськими окупантами 900 тонн зерна. 

Про це повідомили у Луганській ОВА. 

Фото: ТОВ “Старобільський елеватор”

Інформація про захоплення елеватора у Старобільську з’являлась ще на початку літа. Місцеві мешканці розповідали, що за російськими правилами відкривати об’єкт, який є одним з найбільший у регіоні, допомагали окупанти з Севастополя. 

Напередодні повідомлення від посадовців Луганської ОВА, у Центрі національного спротиву казали, що росіяни вкрали минулорічний вражай, який належав компанії “НІБУЛОН”. Серед викраденого 275 тонн зерна соняшнику.

Для привласнення росіяни використали перевірену на інших окупованих територіях схему, коли спочатку майно визнають “безгосподарним”, а потім передають окупантам. До прикладу, такий механізм працював для викрадення автівок у Маріуполі.

Зерно з елеватора у Старобільську опинилось у так званому “аграрному фонді” бойовиків-еленерівців.

Порушення права власності, погрози щодо вилучення приватної власності й терор є порушенням статей 31, 33 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни та воєнним злочином. 

Українські посадовці наголосили, що факти про викрадення на окупованих територіях нині фіксує підпілля, а потім дані передають до правоохоронних органів.

Нагадаємо, що Росія, за підрахунками журналістів, викрала українського зерна на щонайменше 530 мільйонів доларів.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter