Росіяни відмовилися від участі в зустрічі органу ОБСЄ під надуманим приводом

Дата: 28 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Делегація Росії відмовилася від участі в зустрічі органу ОБСЄ з людського виміру під надуманим приводом, заявивши, що засідання не було з ними погоджено.

Про це у фейсбуці написала голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик.

Джерело: фейсбук-сторінка Тетяни Печончик

У Відні почалося засідання Supplementary Human Dimension Meeting ОБСЄ. На початку російська делегація заявила, що це засідання не було з ними погоджено, не враховані коронавірусні обмеження (страшне!) і не допущена участь їхніх представників “громадянського суспільства”, а тому брати участь у засіданні Росія не буде“, – написала Печончик.

За словами правозахисниці, присутні в залі представники українських громадських організацій зустріли цю заяву оплесками.

Джерело: фейсбук-сторінка Тетяни Печончик

Вона також повідомила, що перед зустріччю правозахисні організації провели брифінг для пів сотні делегацій і міжнародних організацій та розповіли про звірства російської армії в Україні, викрадення активістів, журналістів, представників місцевого самоврядування, розкритикували втечу СММ ОБСЄ з України на початку війни та закликали провести міжнародний трибунал над злочинами путінського режиму у відбудованому театрі Маріуполя.

Нагадаємо, на початку березня поточного року місія ОБСЄ остаточно покинула Україну. 

Раніше ZMINA повідомляла, що 1 березня співробітниця Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марина Феніна загинула під час обстрілу Харкова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter