Моніторингова місія ОБСЄ йде з України після чергового обстрілу її офісу у Маріуполі

Дата: 07 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Місія ОБСЄ остаточно залишає Україну.

Про це повідомляється у звіті ОБСЄ.

Місія отримала повідомлення про пошкодження офісу СММ у Маріуполі внаслідок обстрілу. За попередньою інформацією, що надійшла від місцевих членів СММ, пошкоджено будівлю патрульного центру та зруйновано засоби зв’язку місії. Крім цього, були спалені два автомобілі СММ.

У документі повідомляється, процес тимчасової евакуації всіх міжнародних членів місії майже завершено. Остання група – голова місії та вище керівництво – тепер залишить Україну.

Почалося переміщення й місцевих членів місії, розміщених у Києві.

Також триває евакуація місцевих членів місії, які раніше були в Краматорську та Сєвєродонецьку, а переміщення раніше розміщених у Маріуполі відтерміновується з міркувань безпеки. 

“З огляду на активізацію бойових дій, що тривають, а також відсутність домовленості щодо гуманітарного коридору, вже вдруге неможливо було розпочати переміщення місцевих членів місії з Маріуполя”, – йдеться у звіті.

Нагадаємо, 1 березня співробітниця Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марина Феніна загинула під час обстрілу Харкова.

Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Про втрати серед цивільних громадян та об’єктів від вторгнення Росії ви можете дізнатись у спеціальному тексті, який підготувала ZMINA. Ми періодично оновлюємо його. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter