Під час обстрілу у Харкові загинула учасниця моніторингової місії ОБСЄ

Дата: 03 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Співробітниця Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марина Феніна загинула під час обстрілу Харкова 1 березня.

Про це повідомляє секретаріат ОБСЄ у Відні.

“Марину вбили, коли вона доставляла припаси для своєї родини в місті, яке стало зоною бойових дій. У Харкові та інших містах і селищах України ракети, снаряди та бомби вражають житлові будинки і центри міст, вбиваючи та завдаючи поранень невинним мирним жителям – жінкам, чоловікам та дітям”,  – йдеться в повідомленні.

Діючий голова ОБСЄ та міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та Генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід висловлюють найщиріші співчуття близьким Марини, а також СММ загалом.

“Незважаючи на неодноразові заклики від усього міжнародного співтовариства та усієї ОБСЄ, неспровокована військова операція проти України триває. Ми рішуче засуджуємо посилення обстрілів у міських центрах, що спричиняють загибель та поранення мирного населення, і повторюємо наш заклик до Російської Федерації до негайного припинення бойових дій і вступу до змістовного діалогу”, – пишуть в ОБСЄ.

Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Про втрати серед цивільних громадян та об’єктів від вторгнення Росії ви можете дізнатись у спеціальному тексті, який підготувала ZMINA. Ми періодично оновлюємо його. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter