Росіяни вчетверте за день обстріляли Запорізьку АЕС (оновлено)

Дата: 11 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Російські війська вчетверте за день обстріляли Запорізьку АЕС і території поблизу атомного об’єкта. 

Про це повідомила пресслужба компанії “Енергоатом” у Telegram.

Фото: “Енергоатом”

“Сьогодні, 11 серпня 2022 року, росіяни вкотре піддали обстрілам найбільшу в Україні та Європі Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксовано п’ять “прильотів” у районі комендатури станції – безпосередньо поруч із дільницею зварки та сховищем джерел випромінювання”, – йдеться у повідомленні.

На невеликій ділянці зайнялася трава, але ніхто не постраждав. Однак ще п’ять “прильотів” сталися в районі пожежної частини, яка розташована неподалік від ЗАЕС.

Внаслідок обстрілів на станції не вдалося вчасно провести “перезмінку”, адже задля безпеки атомників автобуси з персоналом наступної зміни розвернули назад в Енергодар. Допоки ситуація остаточно не нормалізується, роботу продовжуватимуть працівники попередньої зміни.

“Інформація, яку миттєво почали розганяти у ворожих пабліках, що нібито персонал у паніці полишає станцію, є фейковою та маніпулятивною. Це теж зброя, з якої росіяни намагаються нищити ЗАЕС, тому довіряйте лише офіційним джерелам”, додали в “Енергоатомі”.

В агенстві запевнили, що ситуація на станції наразі є контрольованою.

Пізніше “Енергоатом” повідомив про черговий обстріл. Росіяни вдарили по пожежній частині, розташованій за територією ЗАЕС і призначеній для її захисту від пожеж та їх гасіння у разі надзвичайних ситуацій на станції.

“Окупанти продовжують методично руйнувати інфраструктуру самої атомної електростанції, найбільшої в Україні та Європі, її міста-супутника та екстрених служб”, зазначається у повідомленні.

О 18-й годині стало відомо, що росіяни знову поцілили по території атомної електростанції, влучивши зовсім неподалік від першого енергоблока.

Вони пошкодили насосну станцію господарсько-побутових стоків. Поблизу зафіксовано обширне задимлення.

Ситуація загострюється, адже зовсім поруч розташовані джерела випромінювання та пошкоджено кілька радіаційних датчиків.

Нагадаємо, що російські військові 5 серпня двічі обстріляли територію Запорізької атомної електростанції. Перший обстріл станції 5 серпня відбувся о 14:30, а про другу атаку повідомили вже о 19-й годині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter