Росіяни в Херсоні почали знищувати на міськраді мурал у пам’ять про Катерину Гандзюк

Дата: 18 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Окупаційна російська адміністрація в Херсоні почала знищувати мурал на міськраді, що нагадував про незворотність покарання для вбивць активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомили в ініціативі “Хто замовив Катю Гандзюк?”.

Фото: фейсбук-сторінка “Хто замовив Катю Гандзюк?”

Судячи з фото, яке опублікували друзі Гандзюк, росіяни зафарбовують на стіні слова “Вбивці Каті Гандзюк будуть покарані”

“Це не дивно, адже сьогодні керівні посади в окупаційній адміністрації обіймають саме ті люди, яких Катя публічно називала колаборантами та агентами російських спецслужб. І тепер виявилося, що вона була права. Саме тому вони так старанно знищують пам’ять про Катю, намагаються переконати самих себе в тому, що їм нема чого боятися, що розплати за зраду не буде”, – кажуть активісти.

Після окупації Херсона росіяни приходили до квартири, де жила Гандзюк з чоловіком та батьком.

Нагадаємо, що Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року в Херсоні. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. За це п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення.

В організації нападу на активістку обвинувачують голову Херсонської облради Владислава Мангера та експомічника депутата облради Олексія Левіна. Справу розглядає Дніпровський райсуд Києва.

У червні минулого року судді завершили дослідження письмових доказів і перейшли до допиту свідків. Обидва обвинувачені перебувають під вартою. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що підозрюваного в організації нападу на Катю Гандзюк Мангера не взяли до ЗСУ на час війни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter