Росіяни стратили на фронті українського полоненого

Дата: 17 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Уповноважений Верховної Ради з прав людини скерував до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста листи щодо чергової страти українського військовополоненого росіянами на фронті.

 Про це розповів Омбудсман Дмитро Лубінець.

Фото із соцмереж

Напередодні в соцмережах опублікували фото, на яких видно українського бійця, що лежить на землі посеред вулиці. На тлі видно будинки та військову техніку. Руки бійця, ймовірно, були зв’язані скотчем, бо він частково лишився на зап’ястках. У грудях убитого стирчить меч, на якому написано “За Курськ”.

У мережі припускають, що статися вбивство могло в Новогродівці під Покровськом на Донеччині.

Лубінець, реагуючи на інцидент, наголосив, що “рівень варварства й кровожерливості” росіян на фронті “неможливо осягнути”.

“Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими! Скільки ще світ дивитиметься, як Росія відкрито демонструє зневагу до будь-яких норм і законів?” – прокоментував він.

Окремо Омбудсман додав, що такі страти росіяни влаштовують заради деморалізації українського суспільства.

Нагадаємо, що за розстріл військовополоненого бійця ЗСУ судитимуть російського грабіжника, завербованого з колонії на війну. Українським правоохоронцям відомо про щонайменше 73 умисних убивства російськими військовими військовополонених.

Фотографія обкладинки: Viacheslav Ratynskyi / Reuters

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter