Росіяни стали частіше використовувати на фронті отруйну речовину проти українських військових

Дата: 10 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Російські війська збільшили кількість використання на фронті боєприпасів з отруйною речовиною у випадках, коли не можуть взяти українські окопи: останнього тижня окупанти скидали гранати з отруйною речовиною з безпілотників майже півсотні разів.

Про це пише ТСН з посиланням на інформацію пресофіцера оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Дмитра Лиховія в ефірі телемарафону.

Російський безпілотник (ілюстративне фото). Джерело: espreso.tv

За словами військового, росіяни використовують для таких гранат отруйну речовину типу хлорпікрин.

Тільки за добу 9 березня українські військові зафіксували 15 таких скидів боєприпасів. Майже всі вони в смузі оборони на Запорізькому напрямку.

“Коли ворог не може взяти наші окопи класичним ударом артилерійським або FPV-дронами, він тоді застосовує такий сльозогінний газ”, – розповів Лиховій.

Пресофіцер уточнив, що ворог підвищує інтенсивність обстрілів і штурмових дій у всій зоні ОСУВ “Таврія”, а найгарячішим станом на сьогодні є Новопавлівський напрямок: 30 ворожих атак за добу. Водночас на Авдіївському напрямку за той же час українці відбили 16 атак противника, а на Оріхівському в Запорізькій області – вісім.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що РФ продовжує застосовувати проти Збройних сил України токсичні хімічні речовини, заборонені Конвенцією про хімічну зброю. Упродовж поточного року окупанти щонайменше 346 разів застосовували токсичні хімічні речовини проти ЗСУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter