Росіяни сім годин обстрілювали Оріхів у Запорізькій області: поранення дістали вісім цивільних

Дата: 19 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У ніч на 19 жовтня окупанти застосували реактивні системи залпового вогню, обстрілюючи місто Оріхів Запорізької області. Атака тривала сім годин поспіль.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Фото: Олександр Старух

Внаслідок ворожої атаки поранено вісім мирних жителів. У людей поранення різного ступеня важкості. Усіх поранених шпиталізували.

Фото: Олександр Старух

За словами Старуха, військові РФ застосували реактивні системи залпового вогню. Руйнувань зазнали приватні будинки, будівля міської ради та навчального закладу. Наразі в Оріхові відсутнє електро- та водопостачання. Профільні служби вже працюють над відновленням мереж.  

Фото: Олександр Старух

Крім того, окупаційні війська випустили ракети С-300 по Гуляйполю. Руйнувань зазнала місцева школа. За попередньою інформацією, постраждалих унаслідок обстрілу немає.

Нагадаємо, що вночі росіяни завдали чотири авіаудари дронами, а на ранок випустили по Запоріжжю ще 10 ракет С-300. Люди не постраждали, однак промислова та енергетична інфраструктура зазнала руйнувань. Вибуховою хвилею пошкоджено 21 багатоквартирний будинок, 15 будинків приватного сектору, заклад освіти та автостоянку.

Крім того, під час російських обстрілів Запоріжжя одна з ракет окупантів влучила в житловий будинок, в якому містився штаб волонтерів. Зруйнований штаб розташовувався у двокімнатній квартирі. Корм для тварин та гуманітарні набори, які витягли з-під завалів, волонтери віддали рятувальникам. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter