Окупанти завдали по Запоріжжю 10 ударів ракетами С-300, інфраструктура зазнала руйнувань

Дата: 15 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Уночі росіяни завдали чотири авіаудари дронами, а на ранок випустили по Запоріжжю ще 10 ракет С-300. Люди не постраждали, однак промислова та енергетична інфраструктура зазнала руйнувань. 

Про це повідомили голова Запорізької ОВА Олександр Старух та секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Фото: 061

“Внаслідок атаки БПЛА Shahed-136 в м. Запоріжжя руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури. Виникли пожежі, що було вчасно локалізовані нашими рятувальниками. Постраждалих немає”, – написав Старух.

За даними ОВА, вранці військові РФ поцілили 10 ракетами в обласний центр, внаслідок чого низка об’єктів енергетичної та промислової інфраструктури зазнала руйнувань.

Водночас Куртєв зазначив, що вибуховою хвилею пошкоджено 21 багатоквартирний будинок, 15 будинків приватного сектору, заклад освіти та автостоянку.

Комунальні служби вже починають працювати та усувати наслідки прильотів. Постраждалих немає.

Нагадаємо, що під час чергових російських обстрілів Запоріжжя одна з ракет окупантів влучила у житловий будинок, в якому знаходився штаб волонтерів. Корм для тварин та гуманітарні набори, які вдалося витягти з-під завалів, волонтери віддали рятувальникам.

Крім того, під час обстрілів російськими військовими Запоріжжя у жовтні вони зруйнували багатоповерхівку, у якій жила чемпіонка світу й волейболістка Тетяна Лазаренко. Вона не перша українська спортсменка, яка постраждала внаслідок російських атак у Запоріжжі. Раніше капітан київського “Динамо” Сергій Сидорчук також повідомив, що окупанти знищили будинок, в якому він жив у місті. 

Також відомо, з 30 вересня внаслідок російської агресії в Запоріжжі загинули понад 70 цивільних. Місто майже тиждень перебуває під невпинним вогнем росіян. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter