Росіяни незаконно мобілізували на війну з Україною ще 250 чоловіків з окупованої Донеччини

Дата: 24 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Росіяни продовжують незаконну примусову мобілізацію українських чоловіків на тимчасово окупованих територіях. Нещодавно вони “призвали” близько 250 жителів Донеччини для проходження “військової служби” в армії окупантів.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Ілюстраційне зображення. Фото: Reuters

“Окупанти порушують Міжнародне гуманітарне право, примусово залучаючи громадян України до проходження “військової служби” в рядах ворожої армії”, йдеться у повідомленні.

За інформацією українського підпілля на тимчасово окупованих територіях, росіяни “призвали” близько 250 жителів Донецької області для подальшого проходження “військової служби” в окупаційних військах. 

Під час проведення “мобілізаційних” заходів окупанти видають підприємствам на ТОТ “мобілізаційні плани”, де зазначають кількість людей, яких ті повинні скерувати для служби в російській окупаційній армії. У випадку невиконання таких планів окупанти погрожують змити керівний склад даних підприємств на тих осіб, що виконуватимуть схожі розпорядження вчасно та у повному обсязі.

У ЦНС нагадали, що залучення жителів ТОТ України до так званої “військової служби” в рядах ЗС Російської Федерації є порушенням 51 статті Конвенції про захист цивільного населення під час війни, оскільки окупаційна влада не має права примушувати осіб, які перебувають під захистом, служити в її збройних силах або інших формуваннях.

Нагадаємо, що понад 40% військовополонених в Україні – це мешканці окупованих районів Донеччини та Луганщини. Не всі вони є примусово мобілізованими. 

У липні ZMINA повідомляла, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на окупованих територіях незаконно примусово мобілізували від 55 до 60 тисяч чоловіків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter