Росіяни помістили до штрафного ізолятора засудженого до 10 років в’язниці кримського політв’язня Ділявера Гафарова

Дата: 11 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Незаконно засудженого до 10 років позбавлення волі Ділявера Гафарова в справі кримськотатарського батальйону Номана Челебіджихана посадили до штрафного ізолятора (ШІЗО).

Про це інформує громадське об’єднання “Кримська солідарність” із посиланням на дружину політв’язня Діляру Гафарову.

Ділявер Гафаров

За її словами, наразі громадянин України перебуває на території РФ у виправній колонії № 1 Ставропольського краю села Кочубеївське, де він уже відбув майже половину призначеного терміну. 

4 квітня Гафаров зателефонував дружині через тюремний зв’язок “Зонателеком” та розповів, що його відправляють до ШІЗО на п’ять діб. Пізніше його співкамерник у розмові з дружиною через “Зонателеком” передав, що Діляверу Гафарову продовжили термін там ще на 10 діб. Причина поміщення політв’язня в штрафний ізолятор дружині невідома.

Кримський татарин Ділявер Гафаров дотримується мусульманського посту на місяць Рамадан. У ШІЗО заборонено вживати їжу та спати поза вказаним адміністрацією часом.

“Сказали, що через якісь перевірки. Це несправедливо – утримувати в ізоляторі людину, яка поститься”, прокоментувала Гафарова.

Нагадаємо, 30 жовтня 2018 року в будинку Ділявера Гафарова в селі Жемчужина було проведено обшук з подальшим затриманням за підозрою в скоєнні злочину за ч. 2 ст. 208 КК РФ (участь у збройному формуванні, не передбаченому федеральним законом, а також участь на території іноземної держави в збройному формуванні, не передбаченому законодавством цієї держави, з метою, що суперечить інтересам Російської Федерації).

28 серпня 2019 року так званий “суддя” незаконного “Кіровського районного суду” ухвалив Діляверу Гафарову вирок у вигляді позбавлення волі строком на 10 років.

ZMINA та газета “День” у серії “День народження за ґратами” щомісяця розповідають історії політв’язнів та закликають небайдужих громадян писати їм листи. Напишіть листа Діляверу Гафарову, якщо ви перебуваєте за межами України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter