Десять років суворого режиму: в окупованому Криму залишили чинним вирок Діляверу Гафарову

Дата: 17 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Незаконний “Верховний суд” окупованого Криму відмовив в апеляції щодо кримінальної справи 23-річного Ділявера Гафарова. Хлопець десять років відбуватиме покарання в колонії суворого режиму. Йому також присудили рік обмеження волі після відбуття основного покарання.  

Про це повідомляє “Кримський процес”. 

Під час засідання адвокат підсудного Олександр Музика озвучив головні аргументи апеляційної скарги: не встановлено місце скоєння злочину, є розбіжності свідків і досліджень ноутбука, вилученого під час обшуку, сам вирок необґрунтовано суворий, оскільки Гафаров не виявляв політичної ворожнечі.

Засуджений також звернув увагу “суду” на ці аргументи захисту і заявив, що не згоден з рішенням “суду” першої інстанції. 

“Прокурор” заперечував проти задоволення скарги, вважаючи рішення суду обґрунтованим, усі докази перевіреними та законними. Аргументів на користь цієї думки представник обвинувачення не навів. 

Перед оголошенням рішення колегія суддів провела в нарадчій кімнаті 14 хвилин. 

Нагадаємо, 28 серпня Ділявера Гафарова визнали винним в “участі в збройному формуванні, не передбаченому федеральним законом”. За версією ФСБ, хлопець пройшов спеціальну військову підготовку і в період з 2016 до 2018 року входив до складу батальйону імені Номана Челебіджихана та громадського формування “Аскер”, а також нібито брав активну участь в економічній блокаді Криму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter