Росіяни планують вивозити дітей з окупованого Енергодара до Криму

Дата: 16 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Енергодарі росіяни збираються проводити примусову “евакуацію” дітей до Криму.

Про це повідомили в “Енергоатомі”.

Фото: “Енергоатом”

Мова йде про те, що у місцевих школах та садочках розповсюджують інформацію про примусову “евакуацію” дітей, яка розпочалась і триватиме до 20 квітня.

“Вивозити дітей у бік Криму планують на станційних автобусах, таким чином нібито легалізуючи крадіжку ще й транспорту ЗАЕС, яким персонал станції добирається на роботу. Наразі орки вже почали вивозити з дитячих садочків міста меблі, матраци та інші речі”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на початку квітня уповноважена президента РФ з прав дитини Марія Львова-Бєлова відмовилась надавати списки вивезених до РФ українських дітей. За її словами, таким чином росіяни їх захищають.

За офіційними даними української влади, Росія депортувала з України понад 16 тисяч дітей. З них 4390 вихованців спеціальних дитячих закладів – дітей-сиріт, напівсиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, 

Українських дітей розміщують у 57 регіонах РФ, зокрема в Сибіру, а також перевиховують у щонайменше 43 так званих “освітніх таборах”.

Деякі з дітей, яких вдалося повернути до України, розповіли про знущання та погрози фізичними покараннями з боку викрадачів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter