Росіяни планують вивезти “на відпочинок” до Карелії дітей з окупованої Луганщини

Дата: 05 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Російські окупанти збираються вивезти у Карелію нібито на відпочинок та оздоровлення українських дітей з окупованих територій Луганщини.

 Про це повідомляє Центр національного спротиву.    

Ілюстративне зображення. Фото: “Інформатор”

За даними ЦНС, на цьому тижні відбулася зустріч голови зборів республіки Карелія Еліссана Шандаровича і голови так званої “народної ради” на ТОТ Луганської області Денисом Мірошниченком.

“Одним із ключових питань було направлення на “відпочинок” та “оздоровлення” дітей з окупованої Луганщини на “курорти” Карелії. Зважаючи на те, яким чином росіяни “відпочивають” у полярних широтах, це аж ніяк не сприяє оздоровленню, – повідомляють в Центрі.

Як зазначають в ЦНС, такі часті поїздки керівників різних регіонів із намірами “виторгувати” собі певну кількість дітей під завуальованими приводами “оздоровлення”, “відпочинку”, “культурного обміну” мають як суто практичну мету – списання бюджетних коштів на ці заходи, так і більш моторошну – все більше з’являється свідчень щодо викрадень неповнолітніх та торгівлі людьми.

Центр національного спротиву закликав мешканців окупованих територій у жодному разі не скеровувати своїх дітей на будь-які поїздки, організовані окупаційними адміністраціями.

Нагадаємо, на початку лютого волонтери благодійного фонду Save Ukraine повернули додому 16 дітей 7–16 років, яких окупанти депортували до Росії або відправили до тимчасово окупованого Криму нібито у табори “на відпочинок”.

Раніше ZMINA писала, що, за словами постійного представника США при ОБСЄ Майкла Карпентера, окупанти примусово перемістили до РФ понад 14 тисяч дітей із захоплених українських територій.

На думку правозахисників, під час геноцидальної війни Росія знищує ідентичність українських дітей на окупованих територіях.


Центр прав людини  ZMINA  разом з українськими та міжнародними партнерами документує випадки примусових депортацій на території Російської Федерації та Білорусі, скоєних під час російської збройної агресії проти України.

Якщо ви стали потерпілим або свідком примусової депортації на територію Російської Федерації або Білорусі, залиште інформацію про себе в  онлайн-формі  або ж напишіть на електронну адресу iy@humanrights.org.ua. Наш представник зв’яжеться з вами.

За згодою заявки отримана інформація буде використана для звернення до національних та міжнародних слідчих органів, зокрема до Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідувань подій в Україні, Міжнародного кримінального суду тощо для розслідування скоєних воєнних злочинів в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter