Росіяни не дозволяють українському Червоному Хресту евакуювати людей із затопленого лівого берега

Дата: 09 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Російські окупаційні війська не пускають представників Українського Червоного Хреста на тимчасово окуповану територію Херсонщини, яка була затоплена внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС. Зокрема, йдеться про лівий берег Дніпра.

Про це повідомив генеральний директор Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко в ефірі телерадіомарафону.

Наслідки затоплення внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. Фото: АР

“Ми не маємо туди доступу. Нам туди доступ не дають, звичайно. І відповідно до нашого мандату ми не можемо вести перемовини зі стороною окупанта. Цим займається Міжнародний комітет Червоного Хреста”, – зазначив Доценко.

Він також додав, що Товариство Червоного Хреста України та Міжнародний комітет Червоного Хреста – це дві різні організації.

“Ми не одна організація. Нас дуже часто плутають. Ми члени одного міжнародного руху Червоного Хреста. Але так чи інакше ми є незалежною організацією. І до всього ж ми є українською організацією. Нас дуже часто приписують до міжнародних організацій, але ми саме український Червоний Хрест”, – заявив Доценко.

Нагадаємо, що Україна вже повідомила Міжнародний кримінальний суд про підрив Росією дамби Каховської ГЕС. 

Українські правоохоронці ведуть слідство у відповідній справі за статтями про екоцид та порушення законів та звичаїв війни, а спецслужбовці мають докази, що ГЕС підірвала російська диверсійна група. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter