Росіяни насильно виписуватимуть новонародженим на Херсонщині “громадянство РФ”

Дата: 16 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Окупаційна “влада” Херсонської області заявила, що всі діти, народжені в регіоні після 24 лютого, автоматично отримуватимуть громадянство Росії.

Про це заявив заступник голови незаконного формування”ВЦА” Кирило Стремоусов, якого цитує кремлівське видання ТАСС.

Всі діти, народжені на Херсонщині після 24 лютого, автоматично отримуватимуть громадянство Росії.

За його словами, діти-сироти громадянство Росії вже отримали.

Стремоусов запевняє, що на російські паспорти в області “ажіотажний попит”, а люди “масово стоять у чергах”. Колаборант твердить, нібито в області подано понад 10 тисяч заявок на російське громадянство. Раніше повідомлялося, що у перший день роздачі російський паспорт з усього Херсона взяли лише 23 особи, серед них – колаборант та колишній мер міста Володимир Сальдо.

Напередодні повідомлялося, що жителі тимчасово окупованих територій Херсонщини саботують плани росіян щодо паспортизації регіону. 

Як відомо, Російська Федерація під час повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

На переконання аналітика правозахисної організації “Крим SOS” Євгена Ярошенка, видача російських паспортів на тимчасово окупованому півдні України робить людей заручниками та має на меті примус до участі у бойових діях проти України.​

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter