Росіяни на ТОТ продовжують грабувати та залякувати цивільне населення – Нацспротив

Дата: 08 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Російські військові на окупованих територіях України чинять злочини щодо цивільного населення, зокрема, погрожують українським громадянам та грабують їх.

 Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

Росіяни грабують цивільних на Київщині. Архіве фото (скриншот з відео).

За інформацією від українського підпілля, на ТОТ Херсонської області відбулась низка дій щодо цивільного населення, які були вчинені російськими окупаційними військами і містять ознаки порушення Міжнародного гуманітарного права, а також воєнних злочинів“, – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що в різних тимчасово окупованих населених пунктах Запорізької області відбулася серія пограбувань цивільного населення. Крім того, представники окупаційного режиму погрожували людям розправою із застосуванням фізичної сили та вогнепальної зброї.

Як пишуть у спротиві, українські партизани, спілкуючись з потерпілими, з’ясували, що  загарбники відібрали у місцевих мешканців 3 легкових автомобілі, 1 мотоцикл, іншу техніку та цінне майно, а також готівкові кошти.

Нагадаємо, наприкінці травня поточного року до суду скерували обвинувальні акти щодо двох громадян України, які торік разом з російськими військовими окупували Ірпінь на Київщині та грабували там квартири. 

Якщо суд визнає обох підозрюваних винними, то вони можуть потрапити до в’язниці на строк від восьми до дванадцяти років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter