Двох російських бойовиків родом з Донеччини та Херсонщини судитимуть за грабування квартир у Ірпені торік

Дата: 25 Травня 2023
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальні акти щодо двох громадян України, які торік разом з російськими військовими окупували Ірпінь на Київщині та грабували там квартири. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Олександр Коніщев та Антон Лігінчук

Підозри обидва отримали ще торік влітку. Мова йде про уродженця Макіївки Олександра Коніщева та уродженця Херсона Антона Лігінчука

Українські правоохоронці вже затримували Коніщева у 2014-му. Тоді, коли Росія намагалась вперше окупувати Маріуполь, він разом з іншими зловмисниками грабував місцевих, а вперше у поле зору слідчих чоловік потрапив за чотири роки до цього, вкравши жіночу сумочку. Детально про біографію підозрюваного писали журналісти “Слідство.Інфо”. 

У 2014-му Коніщеву вдалось втекти, а на підконтрольну українському уряду територію він повернувся на початку минулого року, вдершись з російськими військами на Київщину. Коніщева та Лігінчука підозрюють у пограбуванні щонайменше двох квартир, з яких винесли, між іншим, золоті прикраси, кілька пар кросівок, швейцарський годинник і готівку. 

“Коли я дізналася, що мою квартиру пограбували, мені було образливо і бридко, що там був хтось, і цим “хтось” був росіянин… В основному вони брали речі мого хлопця, жіночий одяг їх не цікавив. У хлопця вкрали взуття і всі зимові куртки, але багато не встигли винести і деякі речі лишилися в хаті. До речі, у моєму будинку десь 200 квартир, з яких 80–90%, скоріш за все, пограбували росіяни”, – розповідала торік власниця пограбованої квартири журналістам. 

Встановити особи підозрюваних вдалось за відбитками пальців. 

Після деокупації Київщини Коніщев знову зміг втекти та навіть публікував у соцмережах фото з іншими загарбниками з однієї з пограбованих квартир. Цю світлину опублікували й правоохоронці. 

Фото: Офіс генерального прокурора та “Слідство.Інфо”

Якщо суд визнає обох підозрюваних винними, то вони можуть потрапити до в’язниці на строк від восьми до дванадцяти років.

Нагадаємо, що до 12 років за ґратами загрожує російському солдату з Чити, який обікрав мешканку Київщини торік. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter