Росіяни на окупованих територіях пропонують гроші за інформацію про партизан

Дата: 19 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Росіяни на окупованих територіях обіцяють винагороду за інформацію про партизанів, проте замість виплат часто затримують “інформаторів”.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

“Російські окупаційні війська не можуть справитися з підпіллям та намагаються підкупити цивільне населення. Створивши гуманітарну кризу на тимчасово окупованих територіях, росіяни намагаються зацікавити місцеве населення коштами”, – йдеться в повідомленні.

За інформацію про партизанів або про інформаторів та адміністраторів патріотичних спільнот в соцмережах обіцяють від кількох тисяч російських рублів.

Однак часто, як стверджують у ЦНС, так звані грошові винагороди перетворюються на затримання “інформаторів”, які приходять нібито з донесеннями на партизанів. Адже окупанти не можуть знайти українське підпілля, тому затримують цивільних.

Центр національного спротиву закликає  мешканців ТОТ бути обачними та не вестися на провокації окупантів. Росіяни не виплачують ніяких коштів, а використовують гуманітарну кризу, аби створити картинку для пропаганди, де нібито місцеві доносять на підпілля.

Нагадаємо, за інформацією Омбудсмана станом на початок грудня правоохоронці відкрили загалом 1 984 кримінальних провадження за фактами викрадення та незаконного позбавлення волі громадян України російськими військовими або представниками окупаційних адміністрацій.

Щонайменше 613 випадків стосувалися Херсонщини. Росіяни в регіоні затримували й катували навіть дітей. 

Херсонщина та Запоріжжя, за підрахунками правозахисників Центру прав людини ZMINA та Медійної ініціативи за права людини, є лідерами за кількістю викрадень російськими військовими в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter