Росіяни, ймовірно, виготовляють 67 ракет щомісяця − розвідка

Дата: 19 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Українська розвідка вважає, що Російська Федерація тероризуватиме Україну ракетними обстрілами, допоки в неї вистачатиме ресурсу, тож Україні важливо продовжувати укріплювати ППО.

Про це заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в коментарі РБК-Україна.

За його словами, Росія вичерпала значний запас ракетного озброєння, але змогла налагодити виробництво, про що свідчать уламки збитих ракет.

“Вони щонайменше двічі на місяць завозять “калібри” до окупованого Криму. Зараз росіяни в змозі виготовляти близько 25 “калібрів” на місяць, Х-101 – 35 одиниць, “кинджалів” – дві одиниці в місяць, балістичних ракет 9М723 до “Іскандер-М” – п’ять одиниць. Таким чином, їм вдається завозити комплектуючі для виробництва ракетного озброєння, попри міжнародні санкції”, – сказав він.

Скібіцький уточнив, що уламки збитих в Україні російських ракет свідчать про те, що ця зброя тільки-но зійшла з конвеєра − ці боєприпаси виготовили у першому кварталі 2023 року.

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що для знищення ворога треба ще більше консолідованої підтримки світу та посилення санкцій проти Росії.

Зеленський також заявив, що навіть серед дружніх до України держав є такі, хто допомагає РФ обходити санкції проти Росії за її геноцидальну війну проти українського народу.

У квітні видання New York Times заявило, що Вірменія та Казахстан допомагають Росії обходити санкції, закуповуючи західні електронні компоненти для зброї, зокрема, для виробництва крилатих ракет, яке Росія використовує для бомбардування цивільного населення.

ZMINA звернулася до міністерств закордонних справ Вірменії та Казахстану з проханням прокоментувати дані New York Times та повідомити, що обидві країни роблять для унеможливлення обходу санкцій. Утім, зовнішньополітичні відомства проігнорували запити видання ZMINA. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter