​Росіяни формують списки працівників ЗАЕС, які підписали контракти з “Росатомом”, – “Енергоатом”

Дата: 19 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Окупанти почали формувати перелік працівників Запорізької атомної електростанції, які підписали контракти з “Росатомом”. Це роблять для того, щоб мобілізувати людей до російської армії або ж окупаційної територіальної оборони.

Про це повідомляє пресслужба “Енергоатому”.

Фото: EPA

“Сьогодні Путін ввів воєнний стан на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Крім того, заявив про введення на них режиму територіальної оборони.

За інформацією джерел на Запорізькій АЕС, окупанти формують списки працівників станції, котрі підписали контракти з “Росатомом”, щоб мобілізувати частину з них на службу в російську армію або російську територіальну оборону”, – йдеться в повідомленні. 

Крім того, напередодні представники МАГАТЕ на ЗАЕС повідомили про звільнення викраденого заступника гендиректора станції Валерія Мартинюка. Чоловіка викрали ще 11 жовтня. В “Енергоатомі” припускали, що до Мартинюка застосовували катування та залякування. Наразі український оператор ЗАЕС не підтверджував звільнення посадовця.

Однак в “Енергоатомі” заявили про викрадення ще двох працівників ЗАЕС. У невідомому напрямку вивезли начальника служби інформаційних технологій Запорізької АЕС Олега Костюкова та помічника генерального директора станції Олега Ошеку.

Нагадаємо, що обов’язки гендиректора ЗАЕС нині виконує президент Державного підприємства “НАЕК “Енергоатом” Петро Котін. Однак усі технічні питання експлуатації енергоблоків, як і раніше, розв’язує технічний персонал АЕС за погодженням з центральним офісом компанії, а саме виконувачем обов’язків головного інженера Юрієм Чернічуком під керівництвом виконувача обов’язків першого віцепрезидента – технічного директора НАЕК “Енергоатом” Юрія Шейка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter