Керівник “Енергоатому” виконуватиме обов’язки гендиректора ЗАЕС

Дата: 05 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Президент Державного підприємства “НАЕК “Енергоатом” Петро Котін узяв на себе виконання обов’язків генерального директора Запорізької АЕС.

Про це повідомила пресслужба “Енергоатому”.

Фото: Всеукраїнський форум “Україна 30”

“Звертаюся до вас не тільки як президент “Енергоатому”. Відповідно до чинного законодавства, дозвільних та регламентних документів я прийняв рішення взяти на себе виконання обов’язків генерального директора Запорізької АЕС. Адміністрування станції перенесено до Києва з моменту викрадення генерального директора ЗАЕС Ігоря Мурашова”, – заявив Котін.

Він наголосив, що всі технічні питання експлуатації енергоблоків, як і раніше, розв’язуватиме технічний персонал АЕС за погодженням із центральним офісом компанії, а саме виконувачем обов’язків головного інженера Юрієм Чернічуком під керівництвом виконувача обов’язків першого віцепрезидента – технічного директора НАЕК “Енергоатом” Юрія Шейка.

“Безумовно, наша робота, наша доля, наші домівки та наше майбутнє – з Україною, як і завжди. Будемо й надалі працювати згідно з українським законодавством, в українській енергосистемі, в “Енергоатомі”. Не сумнівайтесь у цьому!” – звернувся Котін до працівників ЗАЕС.

Раніше в МАГАТЕ повідомляли, що гендиректор ЗАЕС Ігор Мурашов більше не працюватиме на ЗАЕС.

Нагадаємо, що ввечері 30 вересня, близько 16:00, окупаційний патруль затримав Мурашова дорогою від станції до Енергодара. Автівку зупинили, його самого силоміць затримали та зі зав’язаними очима відвезли в невідомому напрямку. Чоловіка звільнили з полону 3 жовтня. 

Слід зазначити, що у 2020 році Петро Котін потрапив у корупційний скандал. Неповний 2020 рік “Енергоатом” завершив із чистим збитком 5,3 мільярда. 10 лютого 2021 року НАБУ почало обшуки на “Енергоатомі” через продаж електроенергії за неринковими цінами в грудні 2020 року.

Однак службове розслідування щодо можливого конфлікту інтересів у діях Котіна було припинено через рішення Конституційного Суду щодо закону про запобігання корупції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter