Росія знову обстрілює українські міста: вибухи на Дніпропетровщині, Київщині, Полтавщині та Черкащині

Дата: 10 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Увечері 10 жовтня російські військові продовжують масований обстріл українських міст, зокрема про вибухи повідомляють із Дніпропетровщини, Київщини, Полтавщини та Черкащини. 

Про це повідомляє ZMINA. 

Ілюстративне зображення роботи протиповітряної оборони України. Фото: АрміяInform

Близько 18-ї години про вибухи повідомив мер Кривого Рогу Олександр Вілкул. За попередньою інформацією, росіяни атакують регіон іранськими дронами-камікадзе. 

У Київській області збили два іранські дрони Shahed, які випустили з території Білорусі. Всього ж над регіоном за 10 жовтня збили дев’ять дронів. Зазвичай дрони заходять до Києва річищем Дніпра.

На Полтавщині над Кременчуцьким районом збили дві ракети. Голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін каже, що нині відомо про трьох потерпілих. Їх поранило осколками. 

Також повідомлять про вибухи на Черкащині. Голова тамтешньої ОВА Ігор Табурець каже, що над Канівщиною сили ППО збили два безпілотники, а у Черкаському районі під час повітряної тривоги збили ворожу ракету.

“Одна людина травмована. Пошкоджено близько двадцяти домоволодінь”, – розповідає про наслідки посадовець. 

Фото: Ігор Табурець
Фото: Ігор Табурець

За даними Оперативного командування “Південь”, для атак по Україні росіяни розмістили в Чорному морі шість носіїв крилатих ракет.

Вони маневрують уздовж південно-західного узбережжя Криму. Серед них чотири надводних та два підводні носії із сумарним залпом 40 “Калібрів”. Саме звідти, як кажуть військові, випустили понад 10 високоточних ракет. 

Нагадаємо, що російська армія вночі та зранку 10 жовтня завдала ракетного удару по багатьох регіонах України, зокрема Києву та Київщині, Запоріжжі, Полтавщині, Дніпру та Дніпропетровщині, Львову, Миколаєву, Тернополю та Хмельницькому, Житомирщині та Сумщині, Прикарпаттю.

Кількість загиблих унаслідок обстрілів збільшилася до 11, а майже 90 людей отримали травми. 

Світ уже реагує на обстріли, називаючи їх “огидними” та “мерзенними”.  

Фотографія обкладинки: Russian Defense Ministry Press Service

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter