Росія вийшла з Мінських перемовин

Дата: 22 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Для Російської Федерації питання Мінських домовленостей більше не стоїть на порядку денному, на перший план виходить тема гарантій безпеки для Росії.

Про це заявив речник президента Путіна Дмитро Пєсков, повідомили росЗМІ.

Дмитро Пєсков. Джерело: profile.ru

Зі свого боку Україна заявила, що шукатиме новий формат перемовин щодо Донбасу, пишуть журналісти ТСН з посиланням на пресслужбу української делегації в Тристоронній контактній групі.

Зокрема, Українська делегація в ТКГ щодо Донбасу проведе консультації з ОБСЄ та країнами “нормандського формату” у зв’язку з визнанням Росією “Л/ДНР” та виходом РФ із Мінських угод.

В українській делегації нагадали, що протягом минулого тижня їхні колеги з РФ неодноразово цілеспрямовано ухилялися від участі в консультаціях у форматі ТКГ, “реалізуючи свій план за допомогою ескалації безпекової ситуації на лінії розмежування”.

Нагадаємо, що напередодні Путін визнав “незалежність” захоплених бойовиками територій Луганської та Донецької областей. У присутності ватажків псевдореспублік Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника він підписав укази про визнання ОРДЛО і закликав Держдуму та Раду федерації негайно визнати самопроголошені республіки.

Він також уклав з ватажками бойовиків договір про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу.

Того ж дня Путін розпорядився, щоб збройні сили Росії “здійснили функції з підтримки миру” на окупованих частинах Донбасу. Постійна представниця США Лінда Томас-Грінфілд, реагуючи на це, сказала, що не вірить заявам очільника РФ.

Рішення Росії визнати незалежність захоплених бойовиками так званих “ЛНР” та “ДНР” територій Луганської та Донецької областей засудили члени Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter