Путін визнав “незалежність” самопроголошених “ДНР” та “ЛНР”

Дата: 21 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Президент Росії Володимир Путін визнав “незалежність” захоплених бойовиками територій Луганської та Донецької областей. 

Про це він повідомив 21 лютого під час звернення до росіян.

Фото: Радіо Свобода

“Вважаю за необхідне негайно визнати незалежність “ДНР” та “ЛНР”, – заявив Путін.

У присутності ватажків псевдореспублік Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника він підписав укази про визнання ОРДЛО і закликав Держдуму та Раду федерації негайно визнати самопроголошені республіки.

Він також уклав з ватажками бойовиків договір про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу.

Рішення про визнання незалежності ОРДЛО ухвалили на позачерговому засіданні Ради безпеки Росії, однак щодо цього в журналістів є сумніви. Російський телеканал “Дождь” звернув увагу, що годинник міністра оборони РФ Сергія Шойгу під час нібито прямої трансляції двічі показував не той час, який мав би. Так, позачергове засідання офіційно розпочалося о 15:53, однак годинник Шойгу двічі показував 12:47 та 13:38.

Також під час трансляції показали фрагмент із генеральним прокурором РФ Ігорем Красновим: у кадрі було видно, як він іде від трибуни, але його виступ не ввійшов до “трансляції”.

Напередодні засідання ватажки бойовиків звернулись особисто до Путіна, щоб той визнав незалежність ОРДЛО задля “недопущення жертв серед мирних громадян”. Водночас терористи попросили очільника РФ після цього укласти з ними договори про дружбу та партнерство.

Депутати Державної думи Росії ще 15 лютого проголосували за постанову про звернення до Путіна з проханням визнати незалежність захоплених бойовиками українських територій. Російські депутати підтримали проєкт постанови, внесений комуністами. Автори документа вважають, що за вісім років, які триває російська агресії проти України, терористи збудували в ОРДЛО “демократичні органи та держави з усіма атрибутами легітимної влади”.

Нагадаємо, що минулого тижня ватажки бойовиків оголосили про масову евакуацію жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей до Росії, аргументуючи це тим, що Україна нібито готується до “силового захоплення Донбасу”.

Українська влада ці звинувачення категорично відкидає. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter